Målet med kurset er at deltakere utvikler kunnskap og ferdigheter som kvalifiserer til lønnet arbeid eller lærlingplass, hos en av samarbeidsbedriftene.

I løpet av kurset på 12 uker har deltakere truffet representanter og ledere fra næringsmiddelbedrifter, som har presentert sine arbeidsplasser, og synliggjort jobbmuligheter med varierte yrker og oppgaver. Deltakere har forberedt seg godt til jobbintervju, med veiledning fra våre pedagogiske veiledere og jobbkonsulenter, og deretter gjennomført jobbintervju med samarbeidsbedriftene.

"Det er alltid noe å lære!"

En av deltakerne som ble lastebilsjåfør, fikk spørsmål om hva han synes var bra med kurset: «Jeg tenkte at jeg hadde nok kunnskap, men etter å ha truffet dere, vet jeg nå at jeg fortsetter å lære til jeg dør. Dere var veldig snille og tålmodige og har lært oss, ikke bare om CV og søknader, men generelt om arbeidslivet og hele livet.»

«Konklusjonen er: Det er alltid noe å lære!» sier pedagogisk veileder Lise Sand Mellem

Mellem kunne selv fortelle at kurset hadde en stram regi med undervisning de tre første ukene, men gikk over i friere og individuell veiledning i hovedkurset.

«Det er tydelig at deltakerne satte pris på individuelt fokus underveis Pedagogisk veileder Lise Sand Mellemogså i undervisningen, og fokus på at de er forskjellige og i ulike prosesser. Forskjellighet skaper spennende dynamikk og diskusjoner. Ærlighet og tillitt i veiledning, masse humor og å tørre og by på seg sjøl, er mine favorittverktøy i karriereveiledning» sier Mellem. 

Deltakerne har i tillegg fått faglig opplæring i temaer fra læreplan i restaurant- og matfag, samt et kurs med sertifisering i IK-mat og HCCAP fra Anticimex. Dette som forberedelse til en 9 ukers periode med opplæring i bedrift. Etter opplæringsperioden har deltakere gått over til ansettelse i bedriftene. Bedrifter som har fått nye medarbeidere er blant annet Bakehuset, Norgesmøllene, Deli de Luca og Jernia.

Underveis i kurset har enkelte deltakere erkjent at arbeid innen næringsmiddelproduksjon ikke var deres ønske. Da har vi jobbet frem muligheter innenfor andre yrker, så som prosjektmedarbeider, butikkmedarbeider, yrkessjåfør og miljøarbeider i bolig.

Vår visjon er å gjøre drømmer mulig.

Derfor er det stor stas og glede når vi lykkes med 10 av 14 til jobb.

Næringsmiddelfag. Kilde: Pexel