I dag markerte Årets Viktigste Frokost foran stortinget og med lokale arrangementer landet over. Det er ASVL - arbeidsgiverforeningen for vekstbedriftene som har tatt initiativ til arrangementet for å sette søkelys på inkluderende arbeidsliv og behovet for flere tilrettelagte arbeidsplasser.

For oss på iVekst var det derfor helt naturlig å benytte anledningen til å invitere noen av våre venner og samarbeidspartnere til kaféen i Hammerdalen for en uformell og hyggelig start på dagen. Café Sliperiet er også et strålende og lokalt eksempel på hva man kan få til når man satser på arbeidsinkludering og tilrettelagte arbeidsplasser.

Mann i mørk genser står og snakker til en forsamling i bakgrunn en vindetrapp på et mursteinshusDaglig leder Christian Tynning Bjørnø ønsket velkommen til alle sammen og åpnet ved å si:  «Kafeén vår er et samlingssted for alle. Et serveringssted av høy kvalitet. Et design og en utforming utomhus og innomhus som tar pusten fra oss, og som inspirerer oss. Hver gang vi er her. Det er fantastisk å se at stedet blir så mye brukt og at folk koser seg både inne og ute.»

iVekst har i dag i underkant av 30 ansatte, 92 arbeidstakere på varig tilrettelagt arbeid og 14 unge lærerkandidater som hver dag driver verdiskapende arbeid og får utviklet sine ferdigheter og sin karriere ut fra sine forutsetninger.

«Alle spiller vi en like viktig brikke. Sånn er det i iVekst. Og det er jeg utrolig stolt av."   – Christian Tynning Bjørnø, daglig leder iVekst

10 nye VTA- plasser og en stor takk til Larvik kommune

Denne våren fikk iVekst 10 nye VTA-plasser, og ble en av arbeidsinkluderingsbedriftene i vår region som fikk tildelt flest plasser. Det skal Larvik kommune ha stor takk for. Kommunen stilte opp med sin finansieringsandel ble avgjørende for at vi fikk anledning til å inkludere enda flere og tilby flere mennesker i Larvik meningsfulle arbeidsoppgaver og hverdager.

«Vi er takknemlige for alle våre samarbeidspartnere som tror på oss, satser på oss og bruker oss. Vårt løfte tilbake skal være å levere kvalitet og være en positiv kraft både for enkeltmennesker og hele Larvikssamfunnet – også i framtida», sa Bjørnø

Larvik ordfører Birgitte Gulla Løken var også tilstede og fortalte at hennes drøm for Larvik er å være et så inkluderende samfunn som finner ressursene i hvert menneske.

Uteplassen har nå offisielt fått sitt navn etter stort engasjement fra innbyggerne

Mann med grått hår og blå klær står med foldede hender og snakker til publikum murhus og vindeltrapp i bakgrunn og grønne veksterUteområdet er nå ferdigstilt, med både kiosk, utescene, fontene, takterrassen «Marrakech», hengehuske og mange soner for å kunne nyte noe godt å spise og drikke. Detaljene er mange og de grønne omgivelsene skaper en lun og vakker atmosfære.

Virksomhetsleder i Larvik kommune Bård Jacobsen delte også noen ord og henvendte seg til arbeidstakerne fra iVekst og sa han er glad i de alle sammen. Han fortalte også han hadde møtt på en person på Sliperiet som kunne si «Her tar jeg pausen jeg ikke visste jeg trengte.»

Ordfører Birgitte Gulla Løken fikk både klippe snor for utesonen «Marrakech», men høydepunktet mange ventet på: Hva skal uteplassen hete?

Det har vært et enormt engasjement fra publikum med over 300 navneforslag og det har vært en fryd å se at denne uteplassen betyr så mye bra for den enkelte, da forslagene bl.a. har vært: Hjerterom, Perlen, Oasen, Bakgården, Drømmehagen, Elvespeilet, Låtplassen og mange flere.

En vinner måtte det være og huskomitéen på Sliperiet gikk gjennom alle forslag og falt for: Hammerhaven

- Vi liker den litt mykere formen, forklarte Tine Gran Østby avdelingsleder ved Kulturavdelingen som satt i huskomitéen. Forslagsstiller og vinner Ivar Frode Glomnes skrev: "Litt historisk og dansk, samt litt ‘varmere’ enn hagen." Vi gratulerer til Glomnes som får gavekort hos Café Sliperiet og navnet står på utescenen.

Utescene med masse grønne trær i bakgrunen flere mennesker i forgrunnen ser mot skilt på utescenen

Den som ser etter detaljer, vil stadig oppleve et sted på nytt.

Bjørnø trakk også fram iVekst sin leder for design og utvikling Erik Aasheim, som har stått i front med sine visjoner og utforming av uteplassen. «Erik – vår eminente, engasjerte, kreative, litt gærne og utålmodige sjefssnekker som har stått på og brukt både tankekraft og muskelkraft på å lage dette stedet til det det har blitt – inne og ute», fortalte Bjørnø med bekreftende applaus fra publikum.

En dame og en mann sitter på en benk på et kafe område.Erik Aasheim og Ingerid Heggelund fra Larvik Kommune på utesonen Marrakech i Hammerhaven. 

Aasheim er god på detaljer når han skal designe noe. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Både inne på Café Sliperiet og ute i Hammerhaven er det utallige detaljer, noen enklere å oppdage enn andre.

Som blant annet den lille bjellen på taket av utescenen. Aasheim forklarer at det er en historisk detalj, hvor det tilbake i tiden var full produksjon i Hammerdalen. Da hadde de en bjelle som ringte for lunsj, pauser og at dagen var slutt. Aasheim som selv er vokst opp på Langestrand husker at de bjellene ringte «hele tiden». Så ikke bare som en krone på verket, men også det å dra inn historien som har vært i Hammerdalen er viktig.

Hvilke detaljer vil du oppdage når du besøker Café Sliperiet?

Vi håper alle vil nyte plassen – hjertelig velkommen!

 

Flere bilder fra Hammerhaven og Årets Viktigste Frokost

tre menn står foran og jubler i bakgrunnen mange mennsker i en bakgård

Flere mennesker står og snakker sammen foran en kiosk. En dame med barn på armen står i kisokluken

Fugleperspektiv av uteservering til kafé

Mennesker står samlet på en platting

tre damer står foran en utescene