Gjennom åtte år, har Charlotte vært arbeidstaker på Damgården Ridesenter via iVekst. Her har hun fått prøvd ut ulike arbeidsoppgaver som har passet henne, i sammenheng med oppfølging fra opplæringskonsulent Tone Bredvei. 

- Det har vært mange ulike arbeidsoppgaver, og jeg trives veldig godt her, forteller Charlotte. Hun har ansvar for å sette ut hestene på morgenen, å gjøre klart høy til hestene, møkking av boksene, ordne med vannbøtter og ta seg av stellet til både geitene og hønene. Den beste oppgaven er å få lov til å male, og på en flott og stor plass som Damgården, er det nok av små og store maleoppdrag. 

"Vibeke kom og skulle fortelle meg noe, og da trodde jeg at nå skulle få jeg sparken, men istedet så får jeg vite at jeg blir ansatt", forteller Charlotte

Damgården Ridesenter har valgt å ansette Charlotte i det som kalles varig tilrettelagt arbeid i ordinær virksomhet ( VTA-O eller VTO), som er et arbeidsmarkedstiltak for personer som får uføretrygd. Tiltaket foregår ved at arbeidsgivere ansetter og tilbyr arbeidstakeren tilrettelagte arbeidsoppgaver innenfor trygge og forutsigbare rammer.

LES MER OM VTO 

Charlotte i stallen som hun har maltCharlotte trives med praktiske gjøremål og er glad i dyrene på Damgården, og det er et sted hun hele tiden har sett på det som sin arbeidsplass. Det at hun nå er formelt ansatt, synes hun er veldig stas, og hun føler på både en trygghet og stolthet. Nå er det helt sikkert at her skal hun få jobbe videre også.

"Dette er en vinn-vinn situasjon som bidrar til å utvikle ressurser og kvalifisering hos arbeidstakeren, samtidig som arbeidsgiver får en ansatt som utfører ulike oppgaver for bedriften", forteller Tone Bredvei, som også synes dette er en veldig flott løsning og utvikling for Charlotte.

Vibeke Svendsen som er eier og daglig leder på Damgården, kan fortelle at de får en blid, arbeidsom og flink medarbeider med på laget. 

Vi ønsker Charlotte masse lykke til videre!

Om du lurer på om VTO er noe som kan være av interesse hos deres bedrift, må du gjerne ta kontakt med oss.